Διεπιστημονική διημερίδα ΜΑΣΤΟ-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ στις 14 και 15 Οκτωβρίου

Events | 08 - 10 - 2024

Διεπιστημονική διημερίδα ΜΑΣΤΟ-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ στις 14 και 15 Οκτωβρίου

Ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  σας προσκαλεί στη διεπιστημονική διημερίδα ΜΑΣΤΟ-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ. Ο καρκίνος του μαστού από την Αρχαιότητα έως σήμερα: Αφηγήσεις-Απεικονίσεις-Απαντήσεις. 

Σε μια προσπάθεια ολόπλευρης προσέγγισης της νόσου, ένωσαν τις δυνάμεις τους άνθρωποι από διαφορετικούς επιστημονικούς-επαγγελματικούς χώρους: φιλόλογοι, γλωσσολόγοι,  ιστορικοί τέχνης, ψυχολόγοι, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, γυμναστές, νομικοί και βέβαια γιατροί. Οι θεματικές περιοχές που απασχολούν τη διημερίδα διακρίνονται σε  (1) Αφηγήσεις: Ο καρκίνος του μαστού  στην ιατρική γραμματεία της  αρχαιότητας, στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο,  γλωσσικές αναπαραστάσεις / ανασημασιολογήσεις της νόσου  (2) Απεικονίσεις: Από τις απεικονιστικές εξετάσεις του μαστού στις καλλιτεχνικές απεικονίσεις (3) Απαντήσεις: Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία (από την οπτική του ογκολόγου, από την οπτική του χειρουργού, νεότερα δεδομένα στην ογκολογία και χειρουργική), ψυχολογικές και κοινωνικές πτυχές του καρκίνου,  κοινωνιολογικές – νομικές προσεγγίσεις, ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή – γυμναστή σε όλα τα στάδια της ογκολογικής διαχείρισης. 

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Οκτωβρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημ. Χατζής" . 

Στην  είσοδο του Πολυχώρου θα λειτουργεί εικαστική έκθεση με τίτλο ΜΑΣΤΟ-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ  με έργα φοιτητών/τριών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.   

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Έναρξη  διημερίδας: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 17.00. 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ" ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Read also

1ο Local Taste of Ioannina στην πλατεία Γλυκήδων

1ο Local Taste of Ioannina στην πλατε...

Επιχειρηματική Διαδρομή Ιωαννίνων «Επιχειρin Ιωάννινα» του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Επιχειρηματική Διαδρομή Ιωαννίνων «Επ...

«Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι» στο Καμπέρειο Θέατρο

«Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι» στο Καμ...

Επιχειρηματική Διαδρομή Ιωαννίνων «Επιχειρin Ιωάννινα» του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Επιχειρηματική Διαδρομή Ιωαννίνων «Επ...